Jeg er ikke Den store bager, men forsøgte mig nu alligevel med disse grov spinatboller i dag, og de blev virkelig gode! ( specielt lige efter de kom ud af ovnen, de var dejlig sprøde)
Denne portion gav 12 boller👌😉

Opskriften : ⬇⬇⬇

5 dl vand, lunkent
25 gr gær
1 spsk olie
2 tsk groft salt
2 tsk sukker – man kan os feks bruge honning
350 gr frossen spinat – optøet og presset fri for væde, man kan sagtens bruge mere👏
150 gr havregryn
60g solsikkekerner
60g 5 kornsblanding
100 gr grahamsmel – kan erstattes af andre grove meltyper👌
ca. 300 gr hvedemel – måske lidt mere eller mindre( kommer an på hvilken konsistens man ønsker)

Fremgangsmåde: ⬇⬇⬇

Opløs gær i vandet og tilsæt olie, salt, sukker, spinat, havregryn, solsikkekerner, 5 kornsblanding og grahamsmel. Rør hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen har konsistens som tyk havregrød og ikke flyder alt for meget ud. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time og sæt den derefter i klatter/boller på en bageplade med bagepapir, Bag bollerne ved 200 grader i 20-25 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Velbekomme👌😉

/ Morten